Senarai Universiti Awam Haramkan Vape 2016

Universiti Awam Haramkan Vape
Senarai Universiti Awam Haramkan Vape 2016 | Berikut merupakan Senarai Universiti Awam Haramkan Vape 2016.  Ramai dari kalangan kaum muda sekarang menjadikan vape ini sebagai rokok alternatif, Sehubungan dengan itu  Kementerian Pendidikan Tinggi mengambil tindakan tegas apabila mengharamkan penggunaan vape rokok elektronik di kampus universiti awam.

Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Idris Jusoh berkata, semua 20 universiti awam di seluruh negara mencapai persetujuan melarang penggunaan vape di universiti ma­sing-masing.

Beliau berkata, keputusan itu dicapai bersama naib canselor semua 20 universiti berkenaan dalam mesyuarat pada Jumaat lalu.

“Walaupun terdapat naib canselor yang mengumumkan pengharaman menghisap vape dan rokok di kawasan universiti sebelum ini, saya menyifatkan keputusan bersama ini lebih tepat.

“Sebelum ini, hanya rokok yang diharamkan tetapi kini diperluaskan pada vape atau rokok elektrik,” katanya selepas melancarkan Kejohanan Sukan Institusi Pendidikan Malaysia ke-6 di Dewan 2020 di sini malam kelmarin. | Petikan kosmo

Berikut adalah Senarai Universiti Awam Haramkan Vape

Senarai Universiti Awam Haramkan Vape
Diatas merupakan senarai 20 Universiti yang telah diharamkan rokok vape, semoga info ini berguna.

0 comment... add one now

Jika Terdapat sebarang persoalan, Sila komen :)